Zoeken in deze blog

zaterdag 22 juni 2019

2019-06-22 | Kapot

Vandaag is rood

Na een goed nachtje slapen in een tweepersoons kraakbed samen met Brigitte, ontwaken wij in ons luxe blokhutje 😊.
Hup met de waslap er langs, kleren aan en puinruimen (de geheel inhoud van mijn grote vriend ligt op tafel 😊), want Brigitte wil de tafel dekken voor het ontbijt. Tafelkleedje, eitje, heerlijke yoghurt met fruit-smurrie en muesli, afbakbroodje en nog veel meer. We mochten alles opmaken, dus ook meenemen voor de lunch (goed, ieder een plakje rozijnenbrood).



Alles gepakt, we gaan. 9:00 uur en lopen heel snel al buiten het dorp. Net voor het verlaten valt ons oog op een crèmekleurige glanzende slip links in de berm. Daar gaan we weer........ van wie, wie verliest zoiets, wat, waar, waarom......?


Al fantaserend zetten wij onze wandeling voort en komen in een prachtig stukje natuur, Schuitwater. Echt uniek en zeer indrukwekkend. 
Via vlonders lopen we een gebied in van water, kroos, grassen, riet, bomen en wat al niet meer. Zo mooi, dat we de tijd nemen om het in op ons te nemen. Dan komen we bij een grote vlonder, vierkante steiger, in het meer en daar staat een bank waar wij even plaats nemen en van de rust en het uitzicht genieten.
Vader, moeder en twee waterkipbabies maken toilet en al zwemmend pikken ze wat in het water. Eén van de kleintjes vangt zelfs een klein visje en geniet van z’n ontbijtje. Mooi cadeautje op de vroege ochtend.


En weer door! Verder, op naar het Pieterpadbankje. Heer en mevrouw Eigenaar hiervan hebben prachtig overzicht vanaf hun balustrade en staan uitnodigt ons op te wachten. Wat hebben we toch een bont gezelschap aan soorten en maten mensen op onze aardkloof. 
Wij nemen plaats en mevrouw brengt een punt taart, tjonge.... als je nooit weer wat krijgt... 


Na de koffie en toilet (niet kijken en teveel nadenken, gewoon doen wat je doen moet) mag je een eigen bijdrage doneren. En op naar het volgende! 
Via de pioenrozen- en aspergetelers lopen wij Kaldenbroek tegemoet. Hier zit een geweldige locatie Huys voor puur leven. Dankzij de financiële bijdrage van mijn lieve tante en moeder van Brigitte kunnen we ook nog lunchen hier 😊🙃.
Je wordt hier heerlijk rustig. Niks haast, niks snel, alles relax en zen. Aanrader voor de volgende Pieterpadters.
Onderweg moest er nog even iets gewassen worden, want Brigitte is een smeerdoosje (smeervarkentje). Hup zeep op de bokse, boen’n, beetje water en aan de waslijn (lees rugzak). Droogt vanzelf. Net als mijn was die nog her en der aan mijn grote vriend ter drogen hangt.


Mevrouw Pieterpadbankje had ons geattendeerd op een geweldige goede ijssalon in Grubbenvorst, Clevers, en daar liep ons pad toch zomaar langs. Heeeel vervelend 😊.


Het plaatsje is sowieso helemaal leuk om later nog eens naar terug te gaan en BB en ik willen dan wel weer naar de blokhut om te slapen! 
Na het ijs moeten we de calorieën weer verbranden, dus even de pas erin. Einde Grubbenvorst, de Meuse. En dat is een rivier die ik reeds eerder ergens over ben gestoken. 
Verrassing, we hoeven niet te zwemmen, het veer vaart. Een rib uit mijn lijf, ik moest wel € 0,60 betalen 😮 anders geen overtocht! Jahaaa, voor ons tweeën. 
Moet niet gekker worden.


De weg loopt vanaf nu bijna constant parallel (met een nichtje naar links en een nichtje naar rechts, dus parallel!) langs de Meurse. Wij belanden in een weide waar we afstand moeten houden van de koeien. Geen koe te zien. Totdat Brigitte een "boe boe" hoort en ja zie daar, hele donkerbruine koeien vlak aan de Meurse. 
Geen angst, ver verwijderd. Maar pa en ma koe zien ons de A67 naderen en lopen gestaag die kant op, net als wij 😮.
Onze wegen kruizen en ma koe ontfermt zich even later over drie prachtige kinderen. Vader staat op enige afstand tussen hen en ons in alles te aanschouwen. Wat is de natuur toch mooi!



We lassen nog even een pauze in voor mij (paar pillen erin en gaan) en checken hoe we moeten lopen naar ons slaapadres en dan wel via een supermarkt en vreettent. Subway wordt het vandaag, ook wel eens lekker. Nog 2 kilometer en we zijn bij onze douche en bed. Gevonden, lang leve de Jojo 😊(die werkt perfect!).
Het was een warme dag vandaag. Niet overal kreeg de airco grip op ons, dus maar snel douchen voor een beter en fris gevoel. 
Morgen wordt het weer warm, dus we vertrekken op tijd, want iemand moet de trein halen naar het Oosten en dan ben ik weer Remi.
Zover is het nu nog niet. Eerst morgen samen nog een fijne warme wandeldag voor de boeg. 



P.s. Brigitte (die op haar beurt mijn wederhelft vraagt) aan het werk gezet om een adresje te zoeken waar ik morgen weer eens een nieuw IPhoneoplaadsnoertje kan scoren. Want ja (ik hoor het mijn wederhelft al zeggen) Jolanda krijgt alles kapot. En om nu naar Sleen te gaan om ‘m om te ruilen...... 😂🤭....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten